Gott var det

Idag blev det skinstek med gräddsås och min egen morots/gräslökröra
Skinstek
175 grader i nedre delen av ugnen
Gnid in köttet med valfria kryddor
Lägg på ugnssäkert fat
Stick in en köttermometer
ställ in i ugnen
När innertemp. visar 75 grader är det köttet klart
Gräddsås 2 port
Häll av skyn när steken är färdig genom en sil ner i en kastrull
Tillsätt
2 dl grädde
1 msk philadefiaost
soja till såsen fått önskad färg
Koka upp under omrörning.
Morots/purjolöksröra 2 port
2 morötter riv på grövsta sidan på rivjärnet
10 cm medelstor purjolök
smör
2 dl grädde
1-2 tsk sambal olek
2 msk Philadelfia
Riv morötterna på grövsta sidan på rivjärnet
Skiva purjolöken
stek dem så de blir lite mjuka
Häll över grädden
Tillsätt Philadefia
Rör om tills allt blandats
Låt puttra på svag värme ca 10 min
Kommentarer
Trackback